Robot taal.....

Robot taal

Het vermogen om vragen in natuurlijke taal te begrijpen is een belangrijke vaardigheid. Ter illustratie: “Boston wordt mijn standplaats. Ik hou van basketbal. Wat stel jij voor, Watson?” Je zou een heleboel keuzes kunnen hebben: Boston College, Harvard, en Celtics tickets zijn allemaal beschikbaar. Watson zou je kunnen aanraden om naar de Springfield Basketball Hall of Fame te rijden tijdens het laagseizoen (MA). Dit is hoe bedrijven Watson al gebruiken. Ik heb een tent nodig omdat ik in oktober met mijn vrouw en drie kinderen ga kamperen in de staat New York, volgens de Watson-oplossingen van Fluid Inc. voor de detailhandel. Let op: Om medische onderzoeken te doorstaan, heeft Watson training gehad. Heeft u er vertrouwen in dat het u herkent en vervolgens medicijnen aanbeveelt?

Wat gebeurt er als Watson niet overtuigd wordt door uw subjectieve informatie en u beweert dat u ongemak ervaart (zoals rugpijn, hoofdpijn of depressie)? Er is veel om over na te denken. Als Watson zou kunnen leren coderen, wat denk je dat er dan zou gebeuren? Waarom niet, vraagt u? Het is nauwelijks een sprong voor te stellen dat Watson op een dag in staat zal zijn oplossingen te creëren op basis van de natuurlijke taal van een zoekopdracht wanneer hij in contact treedt met ontwikkelaars. Dit is zowel opwindend als verontrustend. Kijk eens naar het volgende artikel van Steve Lohr uit The New York Times (2013) over Watson in de keuken als je hem belachelijk wilt maken. De grootste verrassing zit aan het eind; het is een kort artikel.