Internet Of Things.....

Internet of Things

Wat betekent het internet van de dingen eigenlijk?
In lekentaal is het internet van dingen (IoT) het idee dat elk elektronisch voorwerp met het internet en andere aangesloten apparaten kan worden verbonden als het een aan/uit-schakelaar heeft. Het internet van de dingen (IoT) is een enorm netwerk van onderling verbonden apparaten en mensen die gegevens verzamelen en delen over hun omgeving en het gebruik dat ervan wordt gemaakt.

Dit is een enorme verscheidenheid aan producten in verschillende maten en vormen, variërend van slimme magnetrons die automatisch je eten voor de juiste tijd koken tot zelfrijdende auto’s met sensoren die obstakels op hun weg detecteren en draagbare fitnessapparatuur die je hartslag en het aantal stappen dat je die dag hebt gezet controleert en die gegevens gebruikt om trainingsschema’s aan te bevelen die specifiek op jou zijn afgestemd. Er zijn draadloze voetballen die bijhouden hoe snel en ver een speler de bal gooit voordat de statistieken in een programma worden opgeslagen voor toekomstige oefeningen.

De met sensoren uitgeruste apparaten en voorwerpen zijn gekoppeld aan het internet der dingen-platform, dat gegevens van vele apparaten samenvoegt en analyses gebruikt om de belangrijkste informatie door te geven via apps die met een specifiek doel in gedachten zijn gemaakt.

Deze krachtige IoT-systemen kunnen nauwkeurig bepalen welke gegevens nuttig zijn en met welke gegevens geen rekening moet worden gehouden. De informatie wordt gebruikt om trends op te merken, suggesties te doen en te anticiperen op problemen voordat ze zich voordoen.

Als ik bijvoorbeeld eigenaar was van een bedrijf dat auto’s produceerde, zou ik nieuwsgierig kunnen zijn naar de meest populaire optionele kenmerken, zoals lederen bekleding of lichtmetalen wielen. Dat zou kunnen: Gebruik maken van Internet of Things technologieën,

Sensoren gebruiken om te bepalen welke delen van een showroom het drukst zijn en waar bezoekers het liefst lang blijven hangen;

De verkoopstatistieken onderzoeken om de onderdelen te identificeren die het meest verkopen;

Verkoopgegevens automatisch afstemmen op het aanbod om te voorkomen dat er te weinig voorraad is van de meest gewilde artikelen.

Dankzij de gegevens die door gekoppelde apparaten worden verzameld, kan ik goed geïnformeerd beoordelen welke onderdelen ik op dat moment moet kopen, wat mij tijd en geld bespaart.

Procesverbetering wordt mogelijk gemaakt door de inzichten die geavanceerde analytics bieden. Intelligente objecten of systemen kunnen u in staat stellen bepaalde handelingen te automatiseren, met name handelingen die repetitief, tijdrovend, routinematig of zelfs gevaarlijk zijn. Laten we een paar voorbeelden bekijken om te begrijpen hoe dit er in de praktijk uitziet.